header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijden

Nieuwe richtlijnen O9 hockey

Nieuws afbeelding 11-7-2022

De spelvorm 6 tegen 6 wordt gespeeld door kinderen onder 9. In deze spelvorm komen de kinderen veel aan de bal, drijven en passen ze veel, kunnen ze meerdere posities spelen en hebben ze een hoge betrokkenheid bij het spel.

Speelbegeleiding en speelregels Onder 9 (O9)

De aangepaste spelvormen binnen de herijking van de Jongste Jeugd betekenen ook veranderingen voor de rol van de speelbegeleider. De aanpassingen sluiten aan bij de spelvormen en de ontwikkeling en het spelplezier van de kinderen.Het spelen met speelregels is een onderdeel van de opbouw waarbij kinderen stap voor stap leren spelen met regels.De rol van speelbegeleider speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid en het centraal zetten van het spelplezier.

Speelregels O9

Naast de aanpassing van spelvormen van de jongste jeugd is er op basis van onderzoeken en gesprekken met experts ook gekeken naar de speelregels. De speelregels zijn tot stand gekomen op basis van elftalregels enaangepast voor de Jongste Jeugd.

In de bijlage staat de belangrijkste informatie over de opzet van de spelvorm en speelregels van O9.

Bijlage