Infohoek - Arbitrage

Beste scheidsrechters en begeleiders,

Al enige tijd zijn wij als club geabonneerd op de fluit-app. 'RefCom4All'. Met deze app is het mogelijk om samen met je collega-scheidsrechter te communiceren tijdens het fluiten en zo elkaar te ondersteunen tijdens de wedstrijd.
Daarnaast is het mogelijk voor begeleiders om deze app te gebruiken bij het begeleiden van nieuwe, jonge en/of onervaren scheidsrechters tijdens hun eerste wedstrijden. Denk eraan dat je degenen die je begeleidt op tijd informeert dat je de app wilt gebruiken!

De app 'RefCom4All' is beschikbaar voor smartphones met iOS- of Android-besturingssystemen en kan gedownload worden uit de Appstore of de Playstore. Het enige wat naast de Smartphone nodig is, is een oortje met microfoontje wat standaard bij iedere smartphone meegeleverd wordt. Verder is het handig om voor het gebruik van de app de smartphone voldoende op te laden.
Ondanks dat de app zowel via Wifi als via 3G/4G te gebruiken is, raden wij aan de WiFi nog niet te gebruiken en deze tijdelijk uit te zetten tijdens het gebruik van de App. We zijn met de club bezig WiFi langs de velden beschikbaar te maken maar dit is in combinatie met de app nog niet stabiel.

Voor het gebruik van de app is bijgaande instructie gemaakt:

Succes bij het fluiten/begeleiden.

Bertil Scholten - Arbitragecommissie