header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Communicatie

COVID-19 Regels bij de Reigers

21-8-2020

Alle teams zijn inmiddels begonnen met hun trainingen en de eerste oefenwedstrijden hebben reeds plaatsgevonden. De jeugdcompetitie start op 5 september en de seniorencompetitie start op 6 september. Reden voor ons om de regelgeving nog eens op een rijtje te zetten en te verduidelijken wat de uitleg van deze algemene regelgeving (richtlijnen overheid/KNHB) is voor MHC De Reigers.

Algemeen

De algemene regels zijn van toepassing: houd anderhalve meter afstand, nies/hoest in je elleboog en roep/schreeuw niet. Op het terrein van MHC De Reigers mogen maximaal 250 mensen aanwezig zijn en deze dienen zich aan de 1,5 meter afstand houden.

Registratiemogelijkheid

Leden en bezoekers van ons sportcomplex kunnen zich registeren ten behoeve van het bron- en contactonderzoek. Iedereen vanaf 13 jaar die ons complex betreedt wordt verzocht zich te registreren! Je kunt met je mobiele telefoon een QR-code scannen en jouw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter laten.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Op registratie is ons privacy beleid van toepassing, te downloaden op onze website. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform richtlijnen overheid).

Bij betreden clubhuis: verplicht handen desinfecteren

Het is verplicht om bij het betreden van ons clubhuis je handen te desinfecteren.

Verplichte looproutes

In ons clubhuis en op ons terrein gelden verplichte looproutes die met markeringen zijn aangebracht. Volg deze looproutes en aanwijzingen van ons bestuur/personeel op! Doel hiervan is om inkomende en uitgaande stromingen te scheiden en hiermee (onnodige) contactmomenten te voorkomen.

Neem 1,5 afstand in acht op ons complex!

Iedereen is verplicht om anderhalve meter afstand (2 armlengtes) van elkaar te houden. Overal op ons complex, dus in het clubhuis, op de toiletten, op ons terras maar zeker ook langs de (omheining van) de velden. Maak van het clubhuis alleen gebruik voor toiletbezoek of aankopen.

Uitzonderingen hierop zijn:

- Jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;

- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;

- Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

Houd je hieraan en spreek elkaar, wanneer de afstandsregels niet in acht worden genomen, erop aan.

Op de plaatsen voor publiek langs het hoofdveld zullen we markering aanbrengen waaruit duidelijk blijkt wat 1,5 meter is. Zo kan iedereen de juiste afstand houden! Applaus mag, schreeuwen niet. Mocht je na je eigen wedstrijd met je team willen kijken naar een wedstrijd op het hoofdveld, dan geldt dat dit dus alleen kan als er voldoende ruimte is. Voor ouders van jeugdteams geldt dit idem dito.

Wij verzoeken alle coaches, trainers en managers om bij het eigen team te sturen op het in acht nemen van de afstandsregels. Wees duidelijk en spreek spelers én ouders (preventief) aan op hun verantwoordelijkheid en het houden aan de regels zoals die gelden bij MHC De Reigers. Vergeet hierbij niet de supporters van de tegenpartij (laat dit lopen via de manager, aanvoerder of teambegeleider).

Op ons terras en in het clubhuis is een zitplaats verplicht. Staan is dus niet toegestaan. Probeer de verplaatsingen in ons clubhuis zoveel mogelijk te beperken en laat één persoon na een training of wedstrijd drankjes halen of eten bestellen. Houd rekening met elkaar en maak indien nodig plaats voor een ander team als jouw team een plek op ons terras/in het clubhuis al langere tijd bezet houdt!

Kleedkamers

De kleedkamers zijn tot nader order gesloten voor alle teams, met uitzondering van heren 1 en dames 1 (zij worden verspreid over meerdere kleedkamers) én tegenstanders (> 45 minuten rijden) van onze landelijk spelende jeugdteams. Voor heren 1/dames 1 geldt: omkleden en douchen in kleine groepjes van max. 2 spelers op 1,5 meter afstand.

Teambespreking

Het is teams nadrukkelijk niet toegestaan om in de kleedkamer een teambespreking te houden. Gebruik de kleedkamer enkel voor het verkleden en het (evt.) douchen. Houd je teambespreking in de buitenlucht (er is genoeg ruimte op ons terrein) en neem de 1,5 meter afstand in acht. Plan (om drukte zoveel mogelijk te vermijden) indien mogelijk de teambespreking buiten het complex, bijvoorbeeld op een verzamelplaats of bij iemand thuis.

Toiletten toegankelijk

De toiletten op ons complex zijn toegankelijk, houdt ook hier 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar. Was na het toiletgebruik je handen met water en zeep.

Eigen bidon verplicht; wij verstrekken geen kannen water om mee te nemen naar het veld

Vanuit het sportprotocol is iedereen verplicht om uit een eigen bidon/waterfles te drinken. Om die reden worden er vanuit de horeca geen kannen/bekers/jerrycans verstrekt om mee te nemen naar het veld.

Vervoer per auto naar training of wedstrijd – dringend advies: draag een mondkapje

Wij adviseren iedereen nadrukkelijk om op weg naar een training en/of (uit)wedstrijd een niet-medisch mondkapje te dragen als je in een auto rijdt met mensen die niet tot jouw huishouden horen. Regel zelf jouw mondkapje. In een auto kan 1,5 meter afstand houden niet altijd. Als je alleen rijdt of met mensen uit je eigen huishouden geldt dit advies niet. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Wij volgen hierbij het advies van het RIVM. Check overigens voor een uitwedstrijd vooraf wat de regels/richtlijnen bij de bezoekende club zijn. Advies: beperk het aantal supporters bij een uitwedstrijd!

Verzamelen teams

Houd rekening met andere teams, kom voor een wedstrijd of training niet te vroeg naar de vereniging. Maximaal 30 minuten voor aanvang van jouw wedstrijd en 15 minuten voor aanvang van jouw training. Begin op tijd en houd bij besprekingen rekening met de 1,5 meter afstand.

Neem zelf je scheidsrechters fluit mee

Iedereen wordt geacht om zijn eigen scheidsrechters fluit te verzorgen. Er worden geen fluitjes uitgeleend door de wedstrijdtafel en de bar. Ben je jouw fluitje vergeten of heb je er geen, koop er dan een aan de bar.

Klachten: laat je testen!

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Dan kan je je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis (zie hierboven zelfquarantaine) en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Terug van vakantie oranje/rood gebied: ga in zelfquarantaine

Iedereen boven de 12 jaar oud die de afgelopen weken in een oranje/rood gebied is geweest, krijgt het dringende advies om 14 dagen in zelfquarantaine te gaan, óók wanneer je geen klachten hebt, en ook na een negatieve test. Dit betekent dat je gedurende deze zelfquarantaine periode niet op MHC De Reigers mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kan maken en dus zeker niet kan komen trainen of spelen.

Tot slot

Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en medewerkers clubhuis) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen zijn zeer groot; het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!

Wij wensen iedereen een plezierig, veilig en sportief seizoen!