header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

stop bezuinigingen op sport in Haarlemmermeer….teken de SPORTPETITIE en laat je horen!!!

Nieuws afbeelding 8-6-2021

Beste leden…..kranten staan vol van berichten dat sport goed is voor je fysieke en mentale gezondheid. Voor oud, maar zeker ook voor jongeren. Sport draagt significant bij aan een gezonde samenleving. Wij weten dat als bestuur, maar we weten ook dat het gewoon echt heel leuk is. Kortom alle reden om je in te zetten om dit mogelijk te maken.

 

We kunnen dit niet doen zonder de steun van vrijwilligers en van de overheid. Zij samen maken en houden het betaalbaar en de samenleving gezond Maar gelukkig krijgen we er als samenleving wat voor terug. NOCNSF heeft uitgerekend dat van iedere euro die er naar sport gaat, er tweeenhalve euro terugkomt. Winst dat makkelijk zichtbaar wordt in het terugdringen van vele kosten in domeinen als gezondheid , zorg etc.

 

In deze periode vol corona-gedoe zie we nog beter en scherper hoe belangrijk sport, sporten en dus bewegen is voor onze gezondheid. Logisch dat veel overheden blij zijn dat sportverenigingen hun stinkende best hebben gedaan om dat bewegen mogelijk te maken. We kregen veel steun voor het langer doortrainen in de winter, de Champions Trophy en noem maar op van ouders die blij waren dat hun kind kon blijven sporten en bewegen en niet de hele dag "binnen” hoefde te blijven. Binnen en stilzitten is gewoon prut

 

MAAR nu wil gemeente Haarlemmermeer fors bezuinigen op sport en bewegen. Nu vinden wij dat onverstandig en onnodig gezien de argumenten, en ja het raakt alle verenigingen. Nu staan we op en laten de gemeenteraad weten dat dit zo niet kan. Tenminste neem je de tijd om een goede afweging te maken en niet zo overhaast.

 

De verenigde clubs en Sportservice Haarlemmermeer maar ook de gezondheidszorg vragen jullie steun middels het tekenen van een petitie. En wij als bestuur vragen dat ook aan al onze leden….kom in actie voor behoud van ons Haarlemmermeerse sportklimaat. Zorgvuldig opgebouwd en het levert ook op. Laat dit niet stuk gaan en TEKEN

 

Hieronder de link

 

https://petities.nl/petitions/stop-de-bezuinigingen-op-sport-haarlemmermeer?locale=nl

 

 

 

 

Het Bestuur